MurárDrót - Drótfonó és szövő üzem
1981 óta a kerítések szakértője

Úszókapu görgők

Úszókapu meghatározás: Az úszókapu egy olyan toló kapu, ahol a talajszinten nincs lefektetett vezetősín. A kapu a kapunyílás mellett kiképzett, betontuskóhoz rögzített, két darab masszív görgőcsoporton gördül konzolosan, a kapu alján lévő „C” sínben futva.
Az úszókapu előnyei:

 • A szárnyas kapukkal ellentétben, sokkal kisebb területet foglal el a bejáróból-beállóból,
  mivel a kapugörgők zárt rendszerben futnak, így nem érintkeznek közvetlenül a talajjal, ezért működésüket nem zavarja kavics, faág, falevél vagy egyenetlen felszín.
 • A vezető szerkezet sokkal kevésbé érzékeny az időjárás viszontagságaira, pl.: lefagyás, mély hó, ónos eső, stb.
 • A kapunyílásban és mellette nem kell futósínt lefektetni, így sokkal rövidebb szakaszon kell alapozni (mindössze 15-20%-a csak a toló kapuénak).
  Egyetlen hátránya, hogy nyitásához hosszabb helyre van szükség. Ahol a helykérdés nem okoz problémát, ott célszerű úszókaput használni!

Cégünk által forgalmazott úszókapu gyártmányok egyedüli sajátossága, hogy a görgőcsoportok speciális, méretre gyártott csapágyakkal készülnek (narancs metszet). Extra vastag futófelületük csapágy keménységű edzett krómacél! Ez hosszú élettartamot, kiemelkedő terhelhetőséget és futásteljesítményt biztosít.
Termékpalettánk széles, minden méret, és terhelésnek megfelelő úszókapu szett, rendelkezésre áll normál fekete, vagy akár horganyzott C-sínes kivitelben.
Az alkotóelemek külön-külön is megvásárolhatók ! (görgősor, sín, tehermentesítő, támasztó görgő fogadó elem)

 • Sín: 50x50, 60x60, 60x65mm, Négyszög, vagy alakos úszókapu sín 4,0mm falvastagsággal, 6000mm szál hosszúsággal, horganyzott vagy natúr fekete kivitelben.
 • Tehermentesítő görgő, fogadó, felfutók: Az úszókapu sín méretének megfelelően.
 • Görgők: 4, 5, 6, ill. 8 csapágyas görgősorok, 60, ill. 65mm-es kivitelben, állítható, billenthető talapzaton.
 • Tám görgők: különféle átmérővel, műanyag és fém csapágyazott kivitelben.

Az adott termékről, típusokról, raktárkészletről, áráról, kiszállítási lehetőségekről, kérem, érdeklődjön elérhetőségeinken!

          Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Úszókapu görgőkÚszókapu görgőkÚszókapu görgőkÚszókapu görgőkÚszókapu görgők